Το νερό είναι ζωή!

Δήμος Σητείας

Στόχος η εξυπηρέτηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη

ΔΕΥΑ Σητείας

ποιότητα νερού σημαίνει ποιότητα ζωής!

Βιολογικός καθαρισμός

Εκσυγχρονισμός υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης

Το νερό είναι ζωή!

Δήμος Σητείας

ΔΕΥΑ Σητείας

Βιολογικός καθαρισμός

Προφίλ

profil

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σητείας (ΔΕΥΑ Σητείας) είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελή χαρακτήρα και διέπεται ως προς τη διοίκηση, οργάνωση, εκτέλεση, λειτουργιά και συντήρηση των έργων αρμοδιότητος της καθώς και τις πήγες χρηματοδότησης της από τις διατάξεις του νομού «περί κινήτρων δια την ίδρυσιν επιχειρήσεων υδρεύσεως και αποχετεύσεως».

Έδρα της επιχείρησης είναι η πόλη Σητείας του νομού Λασιθίου και η περιοχή αρμοδιότητας της επιχείρησης είναι η περιφέρεια του δήμου Σητείας.

Στην περιουσία της επιχείρησης ανήκουν τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής αρμοδιότητας της επιχείρησης τα όποια εκτελέσθηκαν ή θα εκτελεστούν με βάση τις μελέτες που εγκρίθηκαν ή θα εγκριθούν, όλοι οι υπόνομοι που υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων, όλοι οι υπόνομοι ή ανοικτοί αγωγοί που εκβάλουν άμεσα ή έμμεσα στο δίκτυο, καθώς επίσης και οι μονάδες επεξεργασίας πόσιμου ύδατος και υγρών απόβλητων.

Η επιχείρηση διοικείται από το διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από πέντε μέλη. Από τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου, δύο είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ένας είναι εκρόσωπος κοινωνικού φορέα του δήμου και δύο είναι δημότες ή κάτοικοι που έχουν πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης. Τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου μετά των αναπληρωματικών τους, ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο και η θητεία του διοικητικού συμβούλιου ακολουθεί τη θητεία του δημοτικού συμβούλιου και λήγει μόλις εγκατασταθούν τα νέα μέλη.

 

  • Για να δείτε την Σύσταση της ΔΕΥΑ Σητείας κλικ ΕΔΩ
  • Για να δείτε την άδεια λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Σητείας κλικ ΕΔΩ
  • Για να δείτε την διαχειριστική επάρκεια της ΔΕΥΑ Σητείας κλικ ΕΔΩ

Επικοινωνία

Ν. Πλαστήρα 31

Τ.Κ. 72300, Σητεία

Τηλ. Κέντρο : 28430 28335

Εκτός ωραριίου : 6970123663/6974812771

Fax: 28430 26506

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοφιλές περιεχόμενο

Login Form

programma-ellada-2-0